maanantai 3. toukokuuta 2021

Vappu Match Show



Osallistuimme viime viikon lauantaina Vappu mätsäriin Hildan kanssa, mikä oli todella onnistuneesti järjestetty. Jokaisessa luokassa sai olla rajoitusten vuoksi vain kuusi osallistujaa, jonka vuoksi myös mätsärien säännöt olivat hieman normaalista eriävät. Normaalistihan koirat jaettaisiin sinisiin ja punaisiin, jonka jälkeen molemmista väreistä palkitaan parhaat, ja jokaisen luokan PUN1 ja SIN1 jatkaa BIS-kehään. Viime lauantaina jokaisesta luokasta palkittiin BIS1-6, eli kaikki sijoittuivat.

Pääasiahan näissä mätsäreissä on harjoittelu. Haaveilen kiertäväni Hildan kanssa kaikki lähialueen näyttelyt, sekä muutamat ulkomaan näyttelyt, kuten Viron Voittaja. Minun ja Hildan esitys ei ihan vielä ole sitä luokkaa, millaista haluaisin sen olevan jotta kehtaisin osallistua johonkin isompaan näyttelyyn.


Vappu mätsäri meni kuitenkin aika hyvin, ja olen ihan tyytyväinen Hildaan! Hilda kävi ekoissa mätsäreissään vähän ylikierroksilla, ja veti ihan joka suuntaan. Nyt Hilda malttoi kuitenkin joissakin pätkissä ravata ihan hienosti vieressä. <3 Asiaa ehkä auttoi se, että Hilda sai puolentunnin ajan riehua siskonsa Miisan kanssa ennen omaa kehää. Täytyy ensi kerralla lähteä reilusti ennen kehän alkua ja antaa neidin päästää pahimmat höyryt pois.

Sormi toimii mulla vähän kuin naksuttimena, etusormen nostamisesta seuraa palkkio.

Kehään oli varmaan tippunut nameja, sillä Hilda yritti välillä kulkea kuono maassa. Hilda ei normaalisti kulje nenä maassa noin innokkaasti, joten epäilen että kehässä oli nameja. Muutkin kanssakilpailijat sanoivat samaa, että kehään oli varmaan tippunut aiemmilta nameja.
Kuitenkin, mätsäri meni hyvin, Hilda seisoi aina välillä todella hyvin, vaikkakin häntä pitäisi saada seisotuksiin vielä mukaan. Minusta vain tuntuu, että silloin kun Hilda keskittyy, niin sen häntä jämähtää paikalleen (joko sitten ylös tai alas). :D Mutta keskityn nyt alkuun siihen, että Hilda jaksaisi seistä edes paikallaan, harjoitellaan sitä häntää sitten sen jälkeen.


Hilda sijoittui luokassaan kolmanneksi, joten tämän reissun tuloksena on BIS3!


Tapahtumassa oli huomioitu lapset todella hyvin, tässä näkyy miten tuomarit pukeutuivat hienosti merirosvo -teeman mukaan!


Iso kiitos tapahtuman järjestäjälle, todella kivaa, että mätsärien järjestäminen onnistui turvallisesti rajoitusten mukaisesti. Kehässä päästiin ihan kunnolla harjoittelemaan, sillä tosi usein kehät ovat ihan liian nopeasti ohi, eikä tavallaan jää mitään käteen. Nyt koiran kanssa sai mennä monta kierrosta yksin, porukassa ja harjoitella edestakaisin -liikettä.
Aion ilman muuta osallistua kolmen viikon päästä järjestettäviin mätsäreihin, nimittäin 22.05. järjestetään ihan samanlaiset mätsärit samassa paikassa!

Hildan Miisa-sisko <3 nyt sen vasta tajusi, kuinka pieni ja siro Hilda on verrattuna muihin!

Apua, kaksi ihan samanlaista heelerinriivitötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti