tiistai 7. joulukuuta 2021

Uusia tuulia

En ole aikoihin päivittänyt blogia, ja syy siihen on kiire: meille tuli nimittäin uusi perheenjäsen syksyllä!
Uuden koiranpennun piti tulla vasta ensi vuonna, mutta kun näin kuvat tulevan pentueen vanhemmista, olin myyty.
Kiko on nyt neljä kuukautta vanha akitatyttö. Kiko on hyvin leppoisa ja rauhallinen koira, joka viihtyy omissa oloissaan. Kiko on kaikista koiristani ehdottomasti rauhallisin, mikä on minusta aivan ihanaa ja sopii meille oikein hyvin. Hilda on melko vilkas koira, joten on kiva, että kaverina on joku vähän rauhallisempi koira.


Kikolle on maistunut ruoka, ja maistuu edelleen todella hyvin. Kiko myös oppi hyvin nopeasti talon tavoille. Kiko antoi meidän nukkua oikeastaan heti saavuttuaan, kun taas Hilda, Iita ja Ella ovat kaikki valvottaneet meitä ensimmäisinä öinään. Kiko on aina ollut kunnon köllöttelijä, eikä tämä ole vieläkään muuttunut mihinkään.
Kiko on nyt myös sisäsiisti, mutta en muista tarkalleen mistä lähtien, koska hyvin nopeasti meille muutettuaan Kiko hoksasi mistä pihalla käymisestä on kyse. Vahinkoja totta kai on sattunut useampiakin, nykyään niitä ei ole oikeastaan lainkaan. En muista milloin viimeksi olisin siivonnut pissoja lattialta, mutta en yllättyisi vaikka niitä vielä tulisikin - onhan Kiko vasta pieni vauva, 4kk.

Pikku-Kiko syksyllä

Hilda otti Kikon hyvin vastaan, mitä emme tosin hetkeäkään epäilleet. Kiko taas on ottanut Hildan tuekseen ja turvakseen, ja naureskelemmekin aina välillä että Hilda on Kikon henkivartija. :D Kiko seuraa Hildaa kuin varjoa kun lähdemme lenkille, ja muutenkin on huomattavasti rohkeampi Hildan seurassa kuin yksin lenkkeillessä.
Kiko on ollut useita tunteja yksin kotona, ilman Hildankin seuraa, eikä yksinolossa ole ollut mitään ongelmia. Kerran meidän seinään ilmestyi purujälkiä, mikä johtui siitä kun erotimme koirat porttien eri puolille, jolloin Kiko oli yrittänyt nakertaa tiensä Hildan luo. Aluksi koirat leikkivät jatkuvasti, ja siksi kokeilimme portilla erottaa tytöt. Nykyään tilanne on jo ihan eri, eikä meillä riehuta sisällä juuri lainkaan.


Blogin nimi vaihtui "Hilda the Heeler" -nimestä instagram nimen mukaan "Hauvoja". Vaihdoin nimen jo keväällä, kun mietin tilille nimeä, joka sopisi isommalle koiraporukalle.
Jatkossa siis luvassa paljon kuulumisia Hildasta ja Kikosta, sekä välillä myös meidän metsästyskoirista Iitasta ja Ellasta.


Ilmoitin eilen Hildan ja Ellan Turun kansainväliseen koiranäyttelyyn, joten tulen pyörimään siellä molempina päivinä (1 ryhmä on lauantaina ja 6 ryhmä sunnuntaina). Hilda on ilmoitettu junnuihin ja Ella veteraaneihin. Ensi vuonna on jaossa veteraanisertit sekä veteraanimuotovalionarvo, johon ei vaadita käyttökoetulosta. Ellallahan on kasassa kolme sertiä, mutta siltä puuttuu käyttökokeesta tulos, eikä siksi saa muotovalion arvoa. Veteraanimuotovalio olisi tosi hieno juttu. <3

Vasemmalla Iita ja Hilda, oikealla Ella ja Hilda.

Iita täyttää ensi keväänä 13, tuntuu hurjalta että Iita on ollut meillä kohta 13 vuotta! Aika menee niin nopeasti, että välillä ehkä vähän jopa pelottaa.

3 kommenttia: